Yurt Dışında Şirket Kurarken Bilmeniz Gerekenler

Yurt Dışında Şirket Kurarken Bilmeniz Gerekenler

Yurt dışında şirket açmak artık birçok girişimcinin hedefleri arasında. Peki, yurt dışında şirket açmadan önce nelere dikkat edilmeli? Merak ettiğiniz tüm süreçleri blog yazımızda sizin için detaylandırdık.

İçindekiler Tablosu

Yurt dışında şirket kurmak ile ilgili bir fikrini varsa ve yurtdışında bir iş kurmayı düşünüyorsanız, yurtdışında iş kurma maliyetini araştırıyorsanız bilmeniz gerekir ki bir iş kurmak kolay bir başarı değildir. Artık ABD doları daha güçlü – ve hatta diğer para birimlerini eziyor – birçok girişimci avantaj elde ediyor ve işlerini kurmak için yurtdışına seyahat ediyor.

Dijitalleşme ile birlikte, yeni kurulan şirketler sadece kendi ülkesinin pazarında yer almak yerine yurt dışındaki pazarlarda da işlerini büyütmek istiyor. Özellikle ticaret yapan şirketler için yurt dışı pazarlarında ticaret yaparak iş hacmini büyütebilmek, önemli bir avantajdır.

Eğer siz de işinizi yurt dışında yeni pazarlarda büyütmek istiyor ve yurt dışında şirket sahibi olmanın avantajlarından yararlanmak istiyorsanız, ilk adımı atmadan önce bilmeniz gereken tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Türk vatandaşları yurt dışında şirket kurabilir mi?

Türk vatandaşı olarak yurt dışında şirket kurmanız elbette mümkün. Şirket kurmak istediğiniz ülke ve kurmak istediğiniz şirket tipine göre prosedür değişkenlik gösterir. Ancak sizden istenen belge ve koşulları sağlayarak şirket kurulumunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Öncelikle şirket kurabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Aynı zamanda kurmak istediğiniz şirket tipine uygun vizeniz olmalıdır. Eğer bu koşulları sağlıyorsanız yurt dışında şirket kurmak için gerekli belgeler şu şekilde:

• Aynısı veya benzeri kullanılmayan bir şirket ismi

• Şirket sahibi, direktörü, sekreteri ve hissedarlarının detaylı bilgileri

• Kayıtlı şirket adresi

• Şirket kurulum sözleşmesi (Memorandum of association)

• Şirket ana sözleşmesi (Articles of association)

• Ticaret sicil kaydı

  1. Fikrinizi, vizyonunuzu ve beklentilerinizi şekillendirin.

Yurtdışında şirket kurmak. Yerel kültüre dalmak her girişimci için çok önemlidir. Kültürü ve yerel tüketiciyi anlamanıza yardımcı olabilecek yerel bir danışman veya yatırımcı bulun. Birini hemen tanımıyorsanız, iş arkadaşlarınızın sizi ülkede bulunan diğer kişilerle bağlayıp bağlayamayacağını görmek için LinkedIn’e bakın. Ayrıca Meetup gruplarına katılmaya, yerel iş ağlarına katılmaya veya alışveriş yapmak istediğiniz ülkede yaşayan gurbetçiler konusunda uzmanlaşmış web siteleri için çevrimiçi araştırma yapmaya bakabilirsiniz.

  1. Dilini Öğrenin

Yurtdışında şirket kurmak. Bu bariz bir şey gibi görünüyor, ancak bazen bir dil öğrenmek neredeyse işinizi kurmak kadar zorlayıcı olabilir. Zayıf dil becerileri bile hiç olmamasından iyidir. Ders almanın yanı sıra, çeşitli uygulamalar aracılığıyla yeni bir dil öğrenebilir veya dili akıcı bir şekilde konuşan biriyle tanışabilir ve becerilerinizi geliştirmek için onlarla çalışabilirsiniz.

  1. Yerel Halk Gibi Yaşayın

Yurtdışında şirket kurmak. Ülkeye ve kültürüne gerçekten ilgi gösterin. Dışarı çıkın ve müşterinizle tanışın veya her gün kültürel deneyimlere katılın. Pazar, müşteri tabanı, müşteri tercihleri ve davranışları size özgü değil, mümkün olduğu kadar çok şey almak önemlidir.

  1. Hem geçmiş hem de şimdiki rekabeti inceleyin.

Yeni bir pazara girmeden önce her girişimci rekabeti araştırmayı bilir. Ama orada durma. Bu pazara girmeye çalışan ve başarısız olan beş şirketi inceleyin. Başkalarının geçmişteki başarısızlıklarından ders almayı başaramayanlar, onu tekrarlamaya mahkumdur.

  1. Yeni bir ağ oluşturun.

Yurtdışına taşındığınızda eski ağınız daha az eyleme geçirilebilir hale gelir, bu nedenle yeni bir yerel ağ oluşturmanız gerekir. Küçük bir topluluktaki gurbetçilerin daha az ve seyrek olduğu gerçeğinden yararlanın ve yeni insanlarla bağlantı kurmayı kolaylaştırın.

En Kolay Hangi Ülkede Şirket Kurulur?

Dünya Bankası meta sıralamasına göre Yeni Zelanda, iş kurmak için en kolay 1 numaralı ülkedir.

Bu düşünce, yerel yönetim kuralları ve muhasebeci yönlendirmeleri gibi birçok yardımcı kaynağın diğer yerel girişimcileri avantaj elde etmeye teşvik ettiği Yeni Zelanda’nın web sitesinde hükümet tarafından tekrarlanıyor.

Avrupada şirket kurmanın avantajları

Avrupa ülkelerinden birinde şirket kurmak işinizi büyütmek için size önemli avantajlar sağlar. Sadece yeni bir pazara giriş yapmaktan daha fazlasını istiyorsanız, Avrupa ülkelerinde şirket kurmanın önemli avantajlarını inceleyelim.

• Sadece şirket kurduğunuz ülkede değil, tüm Avrupa ülkelerinde kolayca ticaret yapabilirsiniz.

• Avrupa Birliği ülkelerinde geçici ve kalıcı oturma izni alabilirsiniz.

• Vergi muafiyetlerinden faydalanabilirsiniz.

• Ülkelerin hibe ve teşvik politikalarından yararlanabilirsiniz.

• Depolama ve lojistik maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

• Güçlü ekonomisi olan ülkelerde faaliyet göstererek büyüme hızınızı artırabilirsiniz.

Hangi Ülkede Şirket Daha Kolay Kurulur?

İşte 2023’de İş Kurmak İçin En İyi Ülkeler

  1. Yeni Zelanda
  2. Singapur
  3. Danimarka
  4. Güney Kore
  5. Hong Kong
  6. ABD
  7. Birleşik Krallık
  8. Norveç
  9. Gürcistan
  10. İsveç

Amerikada Şirket Kurmak Ne Kadar?

Amerika’da bir iş kurmanın maliyeti, başlamak istediğiniz iş türüne bağlı olarak değişir.Vergiden muaf bir LLC kurmanın maliyeti 325 $’dır. Buna ek olarak, Amerika’da bir iş kurmanın maliyeti Türkiye’ye kıyasla oldukça uygun kalmaktadır.

Hangi Ülkede İş Bulmak Daha Kolay?

Yurtdışında iş bulmanın ve Çalışma Vizesi Almak İçin En Kolay Ülkeler:

  1. Avustralya
  2. Yeni Zelanda
  3. Almanya
  4. Hollanda
  5. Güney Kore
  6. Kanada
  7. İrlanda
  8. Çek Cumhuriyeti

İngiltere limitet Şirket Kurulum Sözleşmesi (Memorandum of association) örneğini indirmek için tıklayın.

Yorum Ekle

Your email address will not be published.